Αναβαθμισεις για το 2ο Florina Bike Challenge

Προεκκίνηση - Σκοπιά
Σύμφωνα με μια γνωστή λαϊκή ρήση “Ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο”
Έτσι λοιπόν, μετά την επιτυχία του 1ου FBC, είχαμε την υποχρέωση, ακούγοντας τις γνώμες των συμμετεχόντων αθλητών και πολλών φίλων, να αναβαθμίσουμε συνολικά την διοργάνωση. Οι αναβαθμίσεις έγιναν στο είδος των διαδρομών, στο αγωνιστικό επίπεδο, στην ασφάλεια των αθλητών, στην αρτιότερη οργάνωση, στην καλύτερη προβολή των χορηγών μας.

Ποιές είναι λοιπόν αυτές οι αναβαθμίσεις;
Διαδρομές
Για το 2014, υπήρχαν 3 διαδρομές των 105, 45 & 21 χλμ. Για το 2015 θα υπάρχουν 4 διαδρομές των 135, 65, 21 & 4 χλμ.
Η διαδρομή των 21 χλμ ονομάζεται Fun Ride, δηλαδή μια περιηγητική διαδρομή, η οποία απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια βόλτα γύρω απο τον κάμπο της Φλώρινας.
Η διαδρομή των 4 χλμ, ονομάζεται Family Ride και είναι μια ευκαιρία για τους γονείς να ποδηλατήσουν μαζί με τα μικρά τους, σε μια σύντομη βόλτα μέσα στην πόλη.
Αγωνες
Για το 2014, η διαδρομή των 105 χλμ, αποτελούσε αγώνα δρόμου, κατηγορίας Open.
Για το 2015, η νέα διαδρομή των 135 χλμ, αποτελεί διασυλλογικό αγώνα δρόμου κατηγορίας ανδρών. Επίσης για την ίδια διαδρομή, θα υπάρχει αγώνας  δρόμου, κατηγορίας Open.
Για αυτούς που θέλουν μια πιο “συμβατική” διαδρομή θα υπάρχει και τρίτος αγώνας, κατηγορίας Open, στη νέα διαδρομή των 65 χλμ. 
Και οι 3 αγώνες, θα έχουν κοινή εκκίνηση απο το Νέο Πάρκο Φλώρινας και κοινό τερματισμό στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πισοδερίου.
Ηλικιακές κατηγορίες
Μια μεγάλη αλλαγή είναι η κατηγορία ανδρών, στο νέο διασυλλογικό αγώνα των 135 χλμ.
Επίσης, ύστερα απο απαίτηση αρκετών συμμετεχόντων, για το 2ο FBC θα υπάρχει κατηγορία εφήβων και γυναικών στη διαδρομή των 65 χλμ.
Ασφάλεια Αθλητών
Για εμάς, η ασφάλεια των συμμετεχόντων, αποτελεί προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό, η σχεδίαση των νέων διαδρομών άλλαξε 2 φορές μέσα στη χρονιά. Οι τελικές διαδρομές χαράχτηκαν με γνώμονα τόσο το θέαμα, όσο και την ασφάλεια των αθλητών (σημεία ελεύθερου, σημεία ανεφοδιασμού, ποιότητα οδοστρώματος κ.ο.κ.) 
Όσο αφορά την ενεργητική ασφάλεια, για το 2015 θα υπάρχουν:
  • περισσότερες μηχανές συνοδείας και στις 2 διαδρομές,
  • περισσότερη και καλύτερη σήμανση,
  • περισσότερα και πληρέστερα σημεία ανεφοδιασμού,
  • αυτοκίνητα για ουδέτερο σέρβις, πρώτες βοήθειες και περισυλλογής αθλητών.
Προβολή Χορηγών
Θέλοντας να ανταποδώσουμε την βοήθεια των εταιριών που μας υποστηρίζουν, διοργανώνουμε φέτος Expo Area στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, παρέχοντας δωρεάν φιλοξενία στους χορηγούς που επιθυμούν να εκθέσουν τα προιόντα τους. 
Διοργάνωση
Για το 2015, θα υπάρχουν :
  • Ατομικά αναμνηστικά δώρα για όλους τους συμμετέχοντες, τα οποία και θα παραλαμβάνετε απο την γραμματεία μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής
  • Περισσότεροι εθελοντές, που θα εμπλέκονται τόσο στην υποβοήθηση των αγώνων, όσο και στις διάφορες παράπλευρες εκδηλώσεις (απονομές, κλήρωση δώρων κ.ο.κ.)
  • Υπηρεσία ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, ηλεκτρονικό χρονόμετρο και φώτο φίνις στον τερματισμό, ώστε να διασφαλίσουμε ένα αυξημένο επίπεδο επαγγελματισμού και αξιοπιστίας. Ηυπηρεσία αυτή θα ισχύει και για τους 3 αγώνες.
  • Υπηρεσία Mini Bus για να ανεβάζει τους θεατές, πάνω στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας, όπου και θα γίνονται όλοι οι τερματισμοί
  • Επαγγελματική κινηματογράφηση της μεγάλης διαδρομής, με χρήση action cameras και drones. Αν είστε τυχεροί, θα δείτε τον εαυτό σας στο επίσημο βίντεο του 2ο FBC

Leave a comment