Κανονισμοι Αγωνων

 1. Γενικά: Η εκδήλωση Florina Bike Challenge (σε συντομογραφία FBC) αποτελείται απο 2 ασφάλτινες διαδρομές, που πραγματοποιούνται στους νομούς Φλώρινας και Καστοριάς, την 2η Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Οι διαδρομές καλύπτουν αποστάσεις 112 & 60 χλμ.  Αυτή τη χρονιά, η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 10 Σεπτεμβρίου 2017.
 2. Φιλοσοφία: To FBC αποτελεί μια ποδηλατική πρόκληση, με την κατάλληλη υποστήριξη. Η διαδρομή των 112 χλμ ειναι απαιτητική και απευθύνεται σε αθλητές και έμπειρους ποδηλάτες. Αποτελεί αγώνα δρόμου κατηγορίας Ανδρών, Εφήβων, Μάστερς και Όπεν. Η διαδρομή των 60 χλμ είναι μεσαίας δυσκολίας και απευθύνεται σε λιγότερο έμπειρους ποδηλάτες, αποτελεί αγώνα δρόμου κατηγορίας Όπεν.
 3. Δικαίωμα Συμμετοχής:
  • Διαδρομή 112χλμ: Δεκτοί γίνονται άνδρες ηλικίας 16 ετών και άνω. 
  • Διαδρομές 60 χλμ: Δεκτοί γίνονται άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 χρονών και άνω
 4. Ακύρωση Συμμετοχής: Κάθε αθλητής που έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής, δικαιούται ακύρωση συμμετοχής και πλήρη επιστροφή αντιτίμου, όταν η ακύρωση γίνει από την Διοργάνωση μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2017. Μετά τις 7 Σεπτεμβρίου, δεν γίνεται καμία επιστροφή αντιτίμου.
 5. Επίδοση Πακέτου Συμμετοχής: Η γραμματεία θα είναι ανοιχτή την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, στο Νέο Πάρκο, από τις 08:00 έως 10:00. Κανένα πακέτο δεν θα δοθεί σε τρίτο άτομο, παρά μόνο στον ίδιο τον αθλητή ή αθλήτρια, με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.
 6. Ασφάλεια: Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν βλάβη της υγείας ή της σωματικής ακεραιότητας (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα.
  Κάθε αθλητής οφείλει να γνωρίζει, αν η κατάσταση της υγείας του του επιτρέπει να αγωνιστεί με ασφάλεια σε κάποια από τις διαδρομές του FBC.                                                                    

  Υπογράφοντας την Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής, ο αθλητής αποδέχεται προσωπικά την ευθύνη της συμμετοχής του σε μια αθλητική εκδήλωση ποδηλασίας δρόμου, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις.

  Κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχουν μέλη της ΕΔΟΠΑ μέσα στις αγωνιστικές διαδρομές, για να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες,. Επίσης, σε περίπτωση που χρειαστεί, θα είναι δυνατή η διακομιδή αθλητών με αυτοκίνητο στο χώρο της εκκίνησης, όπου θα υπάρχει Υπεύθυνος Ιατρός της εκδήλωσης ή στο νοσοκομείο Φλώρινας, σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού.

  Ο κάθε αθλητής έχει την ηθική υποχρέωση να βοηθήσει συναθλητές του, οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο.

 7. Ομαδική Ασφάλεια: Απο το 2017, θα υπάρχει ομαδική ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντες.

 8. Εξωτερική Βοήθεια/Συνοδεία:
  • Η τεχνική υποστήριξη, με αυτοκίνητα συνοδείας, επιτρέπεται μόνο στη διαδρομή των 112 χλμ
  • Για να είναι έγκυρα τα αυτοκίνητα συνοδείας, πρέπει να έχουν προμηθευτεί αυτοκόλλητο απο την Γραμματεία, το οποίο θα αναρτούν πάνω αριστερά στο πίσω τζάμι.
  • Επίσης, στις διαδρομές των 112 & 60 χλμ θα υπάρχει ουδέτερο service και αυτοκίνητο περισυλλογής (σκούπα) για όλους τους ποδηλάτες.
 9. Προστασία Περιβάλλοντος: Οι διαδρομές του FBC, διασχίζουν καταπράσινες δασόφυτες περιοχές της ανατολικής και νότιας Βίγλας. Είναι καθήκον μας να προστατεύουμε αυτές τις περιοχές.

  Σε κάθε ποδηλάτης που θεαθεί να πετάει σκουπίδια θα δίνεται επίπληξη. Η δεύτερη επίπληξη θα οδηγεί σε αποκλεισμό του απο την εκδήλωση.

 10. Σταθμοί Ανεφοδιασμού: Θα υπάρχουν συνολικά 5 σταθμοί ανεφοδιασμού (Σ.Α.), όπου οι αθλητές μπορούν να λάβουν υδροδοσία και τροφοδοσία και 1 σταθμός που θα υπάρχει μόνο υδροδοσία.
  • Η διαδρομή των 112 χλμ περιλαμβάνει τους σταθμούς Σ.Α. Κέλλη (33ο χλμ), Σ.Α. Καύκασος (74ο χλμ), Σ.Α. Ακρίτα (102ο χλμ).
  • Η διαδρομή των 60 χλμ περιλαμβάνει τους σταθμούς Σ.Α. Καύκασος (23ο χλμ) και Σ.Α. Ακρίτα (50ο χλμ).
  • Σε κάθε Σ.Α. υπεύθυνος είναι ο Σταθμάρχης, ο οποίος εκτός   θέματα υδροδοσίας /τροφοδοσίας, είναι υπεύθυνος για πιθανή διακοπή αγώνα, αποκλεισμό αθλητών και εφαρμογή ποινών.
 11. Χρονικό Όριο Έγκυρου Τερματισμού: Ο κάθε αθλητής θεωρείται ότι ολοκλήρωσε εμπρόθεσμα τον αγώνα, εφόσον έχει περάσει από όλα τα σημεία ελέγχου της διαδρομής και τερμάτισε μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό όριο. Εκπρόθεσμος θεωρείται κάθε τερματισμός πέρα από το προβλεπόμενο όριο.
  Οι αθλητές που εγκαταλείπουν με δική τους θέληση τον αγώνα ή αποκλείονται απ’ αυτόν λόγω εκπρόθεσμης άφιξης σε ένα από τα σημεία χρονικού αποκλεισμού (Σ.Χ.Α.) κατατάσσονται μεν στον πίνακα τερματισμών ως DNF
 12. Σημεία Χρονικού Αποκλεισμού:  Τα χρονικά όρια αποκλεισμού τίθενται για λόγους ασφάλειας των ίδιων των αθλητών. Ως χρόνος καταγραφής, άρα και πιθανού αποκλεισμού ενός αθλητή ορίζεται ο χρόνος άφιξής του στα  Σ.Χ.Α.

  Αθλητές που αποκλείονται λόγω χρονικών ορίων, υποχρεούνται να παραδώσουν τον αριθμό τους στον Σταθμάρχη (ο αριθμός θα τους επιστραφεί μετά το τέλος του αγώνα από τη Γραμματεία)

  Οι αθλητές που θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκαν λόγω χρονικών ορίων, είναι ελεύθεροι να το πράξουν, αλλά με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

  Επισημαίνεται ότι οι αθλητές αυτοί δεν μπορούν να έχουν πλέον καμία υποστήριξη από την πλευρά της Διοργάνωσης, ούτε και δικαιούνται να προβάλλουν απαιτήσεις από τη Διοργάνωση.

 13. Εγκατάλειψη: Αθλητής που εγκαταλείπει τον αγώνα, και δεν έχει μηχανική βλάβη, μπορεί να μετακινηθεί σε έναν απο τους Σ.Α., όπου θα περιμένει το αυτοκίνητο περισυλλογής να τον παραλάβει.

  Σε περίπτωση μηχανικής βλάβης, θα μπορεί να ειδοποιήσει τη διοργάνωση απο το τηλέφωνο ανάγκης που αναγράφεται στον αριθμό συμμετοχής τους και να περιμένει το αυτοκίνητο περισυλλογής για να τον παραλάβει.Και στις δύο περιπτώσεις, θα πρέπει να παραδώσει τον αριθμό συμμετοχής του στο αυτοκίνητο περισυλλογής ή στην γραμματεία.

 14. Ενστάσεις: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η τελική απόφαση για οποιαδήποτε ένσταση, είναι ευθύνη του Τεχνικού Διευθυντή, του Αλυτάρχη και του εκάστοτε Σταθμάρχη στη ζώνη ευθύνης του οποίου καταγράφηκε το συμβάν. Η απόφαση αυτή εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
 15. Ποινές: Για το σύνολο των παραπτωμάτων, επιβάλλεται η ποινή του αποκλεισμού από τον αγώνα. Οι ποινές επιβάλλονται από τον Τεχνικό Διευθυντή ή άλλα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

  Αποκλεισμός επιβάλλεται:

  • Άρνηση συμμόρφωσης στις υποδείξεις εξουσιοδοτημένων προσώπων της διοργάνωσης.
  • Εσκεμμένη ρύπανση της διαδρομής
  • Ανάρμοστη (βίαιη) συμπεριφορά προς το προσωπικό της διοργάνωσης ή τους συναθλητές
  • Συντόμευση (κόψιμο) διαδρομής
  • Χρήση μεταφορικού μέσου για συντόμευση διαδρομής
  • Συνοδεία στη διαδρομή από πρόσωπο χωρίς αριθμό αγώνα
  • Απώλεια αριθμού αγώνα (bib)

  Για τυχόν παραπτώματα ανάρμοστης/βίαιης συμπεριφοράς όπως και της δόλιας τακτικής (χρήση μεταφορικού μέσου), ο αποκλεισμός μπορεί να έχει και μόνιμο χαρακτήρα από το FΒC.

 16. Προσωπικά Δεδομένα: Η Διοργάνωση, σεβόμενη τη σχετική νομοθεσία, δεν πρόκειται να κάνει γνωστά σε τρίτους τα προσωπικά στοιχεία των αθλητών που υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Δημοσιεύσιμα είναι μόνο το ονοματεπώνυμο του αθλητή, η πόλη κατοικίας και η ηλικία.
 17. Αποποίηση Ευθύνης: Η Διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Είναι ευθύνη των αγωνιζομένων να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Οι αγωνιζόμενοι συναινούν στην ελεύθερη χρήση του ονόματος και της εικόνας τους από την Διοργάνωση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους χορηγούς του αγώνα για προωθητικούς λόγους. Η Διοργάνωση αποποιείται απο κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Είναι ευθύνη των αγωνιζομένων να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε επικίνδυνα σημεία των διαδρομών. Τέλος, η Διοργάνωση αποποιείται κάθε οικονομική ευθύνη, σε περίπτωση εξωτερικής βοήθειας σε οποιονδηποτε αθλητή.
 18. Τροποποίηση Κανονισμών: Η Διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των παρόντων κανονισμών, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.
Advertisements
%d bloggers like this: